Ely-keskus vaatii poistamaan Kasvihuoneilmiön mainoksen tontin rajaltakin – liikenneturvallisuuden heikkeneminen uhkana

 
 

Samaan aikaan, kun koko ELY:llä alkavat valtakunnalliset yt-neuvottelut liki 700 henkilön vähennystarpeineen, ovat Uudenmaan ELY:n käytössä olevat henkilöresurssit mahdollistaneet edelleen jatkaa Kasvihuoneilmiön opasteiden jahtaamista; tuloksena 15.9.2014 kattava selvitys kuvassa näkyvän kyltin maa-alueen omistuksesta valokuvineen ja karttaliitteineen. Koska ELY:n selvityksissä osoittautui, että Kasvihuoneilmiön mainos on muutaman metrin verran oman tontin ulkopuolella, on Elisa Palonen 18.9.2014 luvannut poistaa tämän kyltin 30.9.2014 mennessä ilmoittaen asiasta myös aluevastaava Krista Kumanto-Koonille.

 
Poistettava kyltti on alun pitäen pystytetty parantamaan liikenneturvallisuutta, koska Elisa Palosen pyyntöä saada Kasvihuoneilmiön ja Sammatin risteyksen kohdalle nopeusrajoitus ei kuunneltu. Kasvihuoneilmiön kohdalla on sattunut onnettomuuksia – jopa kuolonkolari. Kyltti on antanut hieman enemmän reagointiaikaa autoilijoille Kasvihuoneilmiöön kääntymistä varten. Palonen on vakuuttunut, että liikenneturvallisuus ei tämän kyltin poistamisella ainakaan parane.
 
Tie nro. 110 (vanha ykköstie) Helsingin pään mainostaulusta ei vielä ole tullut lupapäätöstä Pirkanmaan ELY:ltä. Moottoritien (E18) varrella olevien mainostaulujen lopullinen kohtalo on nyt Helsingin hallinto-oikeuden käsissä, koska niistä on Pirkanmaan ELY jo tehnyt kielteisen lupapäätöksen.
 
Elisa Palonen on aloittanut yhteydenpidon kansanedustajiin.