Elisan avoin kiitoskirje pääministeri Matti Vanhaselle

"Kiitos siitä, että osallistuitte allekirjoituksellanne Tiehallinnolle osoitettavaan kansalaisadressiin opasteiden saamiseksi yritykselleni uudelle moottoritielle!..."

Keskustellessaan Kasvihuoneilmiössä 7.8.2009 Kasvihuoneilmiön työntekijän kanssa pääministeri Matti Vanhanen kertoi, että oli matkalla ollessaan soittanut sihteerilleen ja kysynyt, onko Kasvihuoneilmiötä vielä olemassa.

Vanhanen totesi hänelle jo entuudestaan tutusta tienvarsiyrityksestä, että vaikka se on kivenheiton päässä uudelta moottoritieltä, on sieltä käsin vaikea hahmottaa miten Kasvihuoneilmiöön pääsee.

Työntekijämme kertoi Kasvihuoneilmiön yrittäneenkin saada moottoritien varteen opastekylttejä siinä kuitenkaan onnistumatta, johon Vanhanen oli todennut pitävänsä Kasvihuoneilmiötä matkailukohteena ja kiinnostavan mahdollisesti myös ulkomailta tulevia.

Vanhanen kertoi jo liikkeeseen tullessaan huomanneensa Tiehallintoon vetoavan kansalaisadressin sekä allekirjoittaneensa sen. Erityisen huomion arvoiseksi Vanhasen teon tekee se, että tämä on ainoa kansalaisadressi, johon hän on pääministeriaikanaan laittanut nimensä.

Kasvihuoneilmiön omistaja Elisa Palonen kiittää pääministeri Vanhasta avoimessa kiitoskirjeessään, jossa hän ilmaisee kunnioittavansa Matti Vanhasen asettumista arvovallallaan pienyrityksen puolelle sen taistellessa olemassaolonsa puolesta.

Yksinään kasvottoman ja välinpitämättömän Tiehallinnon virkakoneiston armoille jätetyksi itsensä kokeva Elisa Palonen pitää Vanhasen tekoa ritarillisena, ja uskoo sen olevan ratkaiseva käänne kylttikiistan lopettamiseksi.