Kasvihuoneilmiö tieviranomaisten tappolistalla...

elisa-poistaa-tienvarsimainoksensa.png

I

Kaikki Kasvihuoneilmiön tienvarsimainokset ovat saaneet kielteisen lupapäätöksen. Yrittäjä Elisa Palosen epävarmuus tulevaisuudesta kasvaa, jos opastus vanhallakin tiellä estetään.

ELY-keskus on tekemässä mahdottomaksi kaiken opastamisen Kasvihuoneilmiöön. Kielteisiä lupapäätöksiä ja kylttien poistokehotuksia lauotaan kiihtyvällä tahdilla. Yrittäjä Elisa Palonen on itse joutunut hajottamaan jo yhden neljästä kielletystä mainoskyltistä, muista kolmesta on valitukset hallinto-oikeudessa. Yhden naisen kylttisodastaan tunnetuksi tullut yrittäjä on kääntynyt liikenneministeri Risikon puoleen.

 

Tieviranomaiset kiihdyttävät toimintaansa vanhalla ykköstiellä Helsingin ja Turun puolivälissä sijaitsevan sisustustavaratalo ja kahvila-ravintola Kasvihuoneilmiön yrittäjän, Elisa Palosen, yhden naisen kylttisodassa. Kuukausien käsittelyajoistaan tunnettu ELY toimii Kasvihuoneilmiön tapauksessa poikkeuksellisen ripeästi. Palonen epäileekin viranomaisten siirtyneen kielteisissä päätöksissään ja kylttien poistokehotuksissaan yhteislaukaustaktiikkaan hänen murtamisekseen. Valitusprosessit hallinto-oikeudessa paisuvat. Palonen on pyytänyt apua liikenneministeri Paula Risikolta, joka luvannut selvittää, löytyisikö uudelleen puhjenneeseen kylttisotaan ratkaisua.

www.kasvihuoneilmio.fi/payday-loans-roxboro-nc

  1. Uudenmaan ELY ilmoittaa 12.9.2014 Kasvihuoneilmiön vanhan tien (nro 110) varrella olevien palveluopasteiden lupien vanhenemisesta. Nykyiset sinivalkoiset opasteet on poistettava, mikäli uusia opastelupahakemuksia ei toimiteta tai Pirkanmaan ELY ei uudista opastelupia.
  2. Yrittäjä Elisa Palonen saa 15.9.2014 uuden kehotuksen ELY:ltä. Kattavasta valokuvin ja karttaliittein varustetusta selvityksestä ilmenee, että Kasvihuoneilmiön tontin Turun puoleisessa päässä sijainneelle mainostaululle ei voi edes hakea poikkeuslupaa, koska ELY:n äärimmäisen tarkkojen mittausten mukaan mainostaulu sijaitsee tiealueella (s.o. muutama metri liian lähellä tietä).
  3. Seuraavana päivänä, 16.9.2014, tekevät Pirkanmaan ELY:n lupapäällikkö Aleksi Haapavaara ja suunnittelija Teija Sampela-Front taas uuden kielteisen lupapäätöksen, tällä kertaa koskien 29.8.2014 jätettyä poikkeuslupahakemusta vanhan tien Helsingin puolella jo noin 15 vuotta seisseestä mainoksesta. Poikkeuslupahakemuksesta ennätysmäisessä kahdessa viikossa tehty päätös kielii sekä Uudenmaan että Pirkanmaan ELY-viranomaisten siirtyneen yhteislaukaustaktiikkaan yrittäjää vastaan.
  4. Elisa Palonen täyttää 30.9.2014 Uudenmaan ELY:n aluevastaava Krista Kumanto-Koonin uhkavaatimuksen (ks. kohta 2.) ja hajottaa omakätisesti paikallaan jo 17 vuotta vuodesta 1997 lähtien seisseen kyltin. Kyltin hajottamisesta on julkaistu YouTube-video.
  5. Elisa Palonen lähettää palvelukohteen opastelupahakemukset Pirkanmaan ELY:lle 13.10.2014 koskien viittä täysin uudentyyppistä opastustaulua tiellä nro 110 ja moottoritieliittymän puolella.
  6. Elisa Palonen jätti 16.10.2014 Helsingin hallinto-oikeuteen valituksen koskien 16.9.2014 tehtyä kielteistä lupapäätöstä (ks. kohta 3.).
  7. Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko saa 22.10.2014 Paloselta perusteellisen selvityksen maantielain toimivuudesta ja Pirkanmaan ELY:n toiminnasta tienvarsimainonnasta ja -opastuksesta päättävänä lupaviranomaisena. Ministeri Risikko vastaa vielä saman päivän aikana luvaten selvittää löytyisikö asiaan ratkaisu.

Elisa Palonen toteaa: ”Tällaisen yrittäjävihamielisyyden hyökätessä kimppuuni, en olisi selvinnyt tähän asti ilman tukiryhmääni enkä minua jatkamaan kannustavia ihania asiakkaitani! Kun koko yhteiskuntaa kurjistaa yhä järjettömämmäksi muuttuva virkakoneistojen valta, on entistäkin tärkeämpää saada tapaukseni myös eduskunnan ja hallituksen tietoon. Erityiskiitokset kansanedustaja Eero Lehdelle, joka on auttanut asiaani ministeritasolle asti! Toivon päättäjille rohkeutta tehdä pikaisesti yrityksiä ja työpaikkoja pelastavia päätöksiä.”

Yhteydenotot / haastattelupyynnöt:

Elisa Palonen
elisa.palonen@kasvihuoneilmio.fi